Evelyn Verelst

Afgestudeerd in 2018 aan de Nederlandse keramiekopleiding in Gouda

Examenwerkstuk

Examenwerkstuk

2018

Evelyn Verelst

Evelyn Verelst

keramiste

Examenwerkstuk

Examenwerkstuk

2018

Opleiding

Na het volgen van diverse boetseercursussen bij verschillende docenten ben ik in 2013 begonnen bij de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda. Aansluitend heb ik hier nog een extra leerjaar draaien gevolgd. Met een groot deel van mijn examenwerkstukken mocht ik al eens exposeren bij HazArt te Soest. Een hele eer vind ik het dat enkele van mijn werken door de ballotagecommissie van Museum Gouda geselecteerd zijn voor de zomerexpositie 2019 in het museum.

Ik ben tevens lid van Keramiek Centraal, dat is een samenwerkingsverband tussen keramisten uit Midden Nederland, met als doel elkaar te versterken, inspireren  en ondersteunen. Ook worden er gezamenlijke exposities georganiseerd, zie www.keramiekcentraal.nl.

Werk

Mijn werk kenmerkt zich door een krachtige wat robuuste uitstraling en niet zozeer in minutieus uitgewerkte patronen. Ik experimenteer graag met diverse stookvormen als Raku-, pitfire-, sagarstook of glazuur gestookt in een hout(zout)oven. Héérlijk om zo te experimenteren met verschillende huidafwerkingen. Hier ligt mijn hart en onze droom is om zelf een houtoven te bouwen bij ons in de tuin. Ik heb bij Anneke Lutz in Mussel en bij Connie Gerrits in Hoesselt al de nodige ervaring opgedaan met hout(zout)stoken en sta te popelen om daar zelf mee aan de slag te gaan.Het spel van lucht, water, aarde en vuur blijft fascineren!